Advocaten starten gratis inloopspreekuur in bibliotheek Gorredijk

maart 2, 2015 in nieuws door Redactie

Foto: Jos Krabbe.

Foto: Jos Krabbe.

Gorredijk | In de bibliotheek van Gorredijk is vanaf vrijdag 6 maart elke vrijdag een gratis juridisch spreekuur. Iedereen kan tijdens het spreekuur binnenlopen en een juridische vraag voorleggen aan een advocaat. Dat kan een conflict op het werk zijn of schulden bij en problemen met een instantie. Het juridisch spreekuur duurt van 17:30 tot 19:30 uur.

De initiatiefnemers van het juridisch spreekuur zijn mr. Brenda van Lee van Advocatenkantoor Van Lee in Donkerbroek, mr. Moira Hoen van Advocatenkantoor Hoen in Gorredijk en mr. Ellis van Wieren van Rjocht advocatuur en mediation in Kortehemmen/Drachten. Speciaal voor dit spreekuur hebben de dames hun specialisaties gebundeld zodat iedereen er met een juridische vraag terecht kan. Met het spreekuur willen de drie de toegang tot juridisch advies makkelijker maken.

“Door een gratis spreekuur in de bibliotheek aan te bieden zonder dat een afspraak hoeft te worden gemaakt hopen we dat de drempel om op tijd juridisch advies te vragen flink wordt verlaagd”, zo zeggen de drie. “Het komt helaas te vaak voor dat er niet op tijd juridische hulp wordt gezocht omdat mensen bang zijn dat het te duur is of omdat ze simpelweg niet weten bij wie ze terecht kunnen. Daar willen wij verandering in brengen.”

Tijdens het spreekuur krijgen mensen gratis juridisch advies en weten ze beter of ze wel of geen advocaat nodig hebben en bij wie ze in hun specifieke geval terecht kunnen. De vragen kunnen van uiteenlopende juridische aard zijn zoals een boete, dagvaarding, contract, een vergunning of ontheffing, bouwplan, dwangsom, erfgrensperikelen, ontslag, uitkering, echtscheiding of mediation.