juni 6, 2017 in nieuws door Redactie

Gorredijk | De afgelopen weken hebben inwoners van Gorredijk zich kunnen uitspreken over de toekomst van het beeld ‘de levende ent’ van kunstenaar Jaap van der Meij. Het stemmen is inmiddels voorbij, de stemmen zijn geteld. Vandaag, dinsdag 6 juni, wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens het openbare debat dat gehouden wordt op de parkeerplaats voor De Skâns.

Het debat start om 19.00 met twee korte inleidende presentaties waarna de uitslag van de dorpsraadpleging bekend wordt gemaakt en besproken. Jeroen Boomgaard, lector Kunst en Publieke ruimte van de Rietveld Academie in Amsterdam, geeft een korte presentatie om over de functie van kunst in de publieke ruimte en reflecteert op buitenkunst in relatie tot publieke opinie. Yanthe van Nek, een jonge beeldend kunstenaar, komt vertellen over haar werk, dat heel anders is dan wat veel mensen over het algemeen onder kunst verstaan.

Hierna maakt Kunst in Crisis de uitslag van de stemming bekend en wordt er door aanwezigen gesproken over de betekenis van deze uitkomst. De bijeenkomst wordt afgesloten met een tekst die Jaap van der Meij zelf over het beeld heeft geschreven.

www.kunstincrisis.nl