Musical ‘Esther’ en museum krijgen bijdrage uit Cultuurfonds

maart 12, 2014 in nieuws door Redactie

musical estherGorredijk | De musicalproductie ‘Esther’ van de Ontmoetingskerk te Gorredijk krijgt een bijdrage van €1.000 uit het Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân. In 2011 werd door de kerk de musical ‘Onze Passie’ opgevoerd. De nieuwe musical ‘Esther’ wordt opgevoerd op woensdag 2, vrijdag 4 en zaterdag 5 april. De uitvoeringen van vrijdag 4 april en zaterdag 5 april zijn inmiddels uitverkocht. Meer informatie is te vinden op de site van de Ontmoetingskerk.

Er is gekozen voor de musical Ester omdat dit verhaal goed aansluit bij de Joodse historie van Gorredijk en tegelijkertijd heel actueel is. Het is een prachtig verhaal over een Joodse vluchtelinge die koningin wordt aan het hof van koning Ahasveros. Het verhaal gaat over racisme en discriminatie waarin een duidelijke lering schuilt voor deze tijd.

Museum Opsterlân krijgt uit het Cultuurfonds een bijdrage van €2.500 voor het realiseren van het project Poetica Informatica.

In totaal werd €36.225 aan 31 projecten bijgedragen. Het cultuurfonds honoreert aanvragen die cultuur of natuurbehoud versterken. Bekijk hier alle projecten die een bijdrage kregen.