Wat zijn de mooiste en lelijkste plekjes van Gorredijk

februari 12, 2016 in nieuws door Redactie

Foto © Marije Geertsma

Foto © Marije Geertsma

Gorredijk | Welke plek in Gorredijk vind je mooi en welke is ronduit lelijk? En waarom is dat zo? Op deze vragen zoekt ARK Fryslân, het Friese podium voor architectuur en ruimtelijke kwaliteit, op zaterdag 20 februari antwoorden. Van 13:00 tot 16:00 uur is ARK te vinden aan de Brouwerswal (ter hoogte van Blokker).

Dit jaar bezoekt ARK de plaatsen Gorredijk, Burgum, Drachten en Heereneen om in gesprek te gaan met inwoners.In het winkelhart van Gorredijk staat 20 februari een luie stoel opgesteld waarin nagedacht mag worden over de meest mooie en meest lelijke plek van het dorp. Vervolgens mogen deze plekken met een groene en rode speld aangegeven worden op de kaart. De organisatie wil graag van deelnemers weten waarom de plekken zijn gekozen en of er voorstellen voor verbetering zijn.

Het doel is om mensen op een ludieke wijze actief te laten nadenken over hun woonomgeving. Wat vinden zij mooi/lelijk? Hoe persoonlijk is dat? Of worden meningen gedeeld? Tussendoor wordt gevraagd naar ervaringen met leegstand op diverse plekken, een groeiend probleem waarvoor ARK Fryslân graag de aandacht vraagt. Waar wordt leegstand het meest gezien? Hoe wordt het ervaren? Zijn er oplossingen voor te bedenken?

De uitslagen van het onderzoek worden op 1 maart bekendgemaakt op www.arkfryslan.nl.