Familieruzie en achtervolging eindigen op Tolhúsleane in Gorredijk

februari 7, 2016 in nieuws door Redactie

familieruzie 1

familieruzie2

familieruzie3

familieruzie4Lippenhuizen/Gorredijk | De politie heeft zaterdagavond in Gorredijk drie mannen gearresteerd op verdenking van zware mishandeling. De mannen zouden betrokken zijn geweest bij een familieruzie in Lippenhuizen.

Zaterdagavond kwam de melding binnen dat er bij een woning van een 34-jarige man aan de Marten Janswei in Lippenhuizen werd gevochten. Er zou een gewonde zijn gevallen. Even later kwam rond 18:00 uur een melding dat twee auto’s aan de Tolhúsleane in Gorredijk van de weg waren geraakt. Toen de agenten arriveerden, bleek dat de inzittenden betrokken waren geweest bij de ruzie in Lippenhuizen. Bij één van de auto’s stond een man met een forse hoofdwond. Naast hem stonden twee familieleden.

De 34-jarige man uit Lippenhuizen vertelde dat hij gewond geraakt was bij een ruzie voor zijn huis. Hij was daarbij gewond geraakt en familieleden wilden hem naar het ziekenhuis brengen. In Gorredijk kwamen ze echter de tegenpartij tegen. Vermoedelijk volgde een achtervolging waarna het mis ging op de rotonde in de Stationsstraat. De auto van de tegenpartij botste tegen een boom en lantaarnpaal. De drie inzittenden gingen er lopend vandoor. Er volgde een zoekactie met politiehond waarna drie mannen werden aangetroffen op het industrieterrein aan de Tolhúsleane. Twee inwoners van Veldhoven (24 jaar) en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werden aangehouden.

De verdachten en het slachtoffer uit Lippenhuizen zijn familie van elkaar. Vermoedelijk gaat het om een ruzie in de relationele sfeer. De politie doet nader onderzoek.

Foto’s Henk Stoelwinder